Како ја да будем здрав

Поводом обиљежавања Свјетског дана здравља у четвртак 11.04.2024. у ПУ вртић „Трол“ организована је радионица за малишане који похађају ову предшколску установу на тему „ Како ја да будем здрав“. Радионицу је водила др Милена Бјеговић Ђујић, специјалсита епидемиологије у Дому здравља Дервента.

Полазници радионице су у веселој атмосфери изнели своја размишљања о здрављу и болести, те о навикама у исхрани и понашању уопште које могу утицати на наше здравље. Сама ђеца су закључила да се у вртићу Трол велика пажња посвећује здравим стиловима живота. Да се инсистира на здравој, уравнотеженој исхрани, спортско-рекреативним активностима, дружењу и правовременом одмору.

Како је здравље оно највредније што имамо морамо га добро чувати. За очување здравља веома важне су наше навике у исхрани и понашању које усвајамо већ у раном ђетињству. Зато ће Служба за хигијенско епидемиолошку заштиту и у наредном периоду дио својих активности усмјерити ка едукацији и очувању и унапређењу здравља најмлађих суграђана.