Амбуланта за специјалистичке консултације-Гинекологија

Прим. др Мирко Шаран Специјалиста гинеколог и акушер

Прим.др Биљана Ненадић Специјалиста гинеколог и акушер

Одговорна сестра: Мира Новаковић виши медицински техничар

Наручивање и информације на број телефона:  053/331-023 локал 114

Радно вријеме амбуланте је од 07:00 до 15:00 часова.

Амбуланта за специјалистичке консултације-Гинекологија обезбеђује специфичне облике здравствене заштите жена преко 15 година живота. Главни циљ је очување и унапређење здравља жене, њене генеративне функције, одржавање физиолошког стања, планирање породице, праћење трудноће, припреме за пород, као и спријечавање патолошких стања и лијечење обољелих. Ову организациону службу чине два тима, у којима су два гинеколога, двије медицинске сестре-техничара (од којих је једна цитоскринер) и једна виша медицинска сестра. Радно вријеме амбуланте је од 07:00 до 15:00 часова, а уторком и сриједом од 17:00 до 19:00 часова.

Приоритетно се обезбједјује провођење систематских и контролних прегледа у циљу превенције малигних обољења, прегледа и савјетовања за контрацепцију, систематских гинеколошких прегледа, прегледа и контрола труница и породиља те прегледа и интервенција у смислу лијечења обољења и стања, као и здравствено васпитног рада.

План обима услуга ове дјелатности утврдјен је на основу потпуног стандарда корисника по једном тиму и 0,9 услуга по кориснику годишње. Годишњи обим услуга за 11144 осигураних лица износи  10030 за општину Дервента.

Планирамо да пружамо услуге из области гинекологије за општину Теслић.