У Дому здравља организована вакцинација за 100 лица старијих од 65 година

У дервентском Дому здравља је организовано вакцинисање стотину старијих суграђана првом дозом вакцине против корона вирусне инфекције произвођача АстраЗенека.
У складу са републичким препорукама и Дом здравља је направио план вакцинације по приоритетима, прије свих медицинских радника и корисника домова здравља, а уназад неколико дана на ред су дошли и суграђани старији од 65 година.
– Интересовање је доста веће од броја доступних вакцина, а до сада се на листи налази више од 1000 лица старијих од 65 година. До сада је вакцинисано укупно 248 лица првом, а 90 другом дозом вакцине и то вакцинама Спутник В и Фајзер. Постојала је доза забринутости наших суграђана због различитих информација у медијима и на друштвеним мрежама, али када су први корисници вакцинисани, без нуспојава, дошло је до пораста интересовања. И АстраЗенекина вакцина је добила одобрење Европске комисије као сигурна, тако да су суграђани веома задовољни што се могу вакцинисати у свом граду, истакла је епидмиолог ДЗ Дервента Милена Ђујић Бјеговић.

Она је додала да је велико и интересовање млађих од 65, како оних са обољењима, тако и здравих, који нису у приоритетним групама због чега ће се моћи вакцинисати када стигну нове количине.
Један од данас вакцинисаних суграђана је и Боро Буковица, некадашњи командант ВРС.
– Нема никаквих проблема, био сам припремљен за данас, тако да је све прошло у најбољем реду. Нисам имао дилему уопште, одлучио сам да не путујем у Србију, него да вакцину примим у Дервенти. Медицински радници су ми појаснили да нема претјеране разлике међу вакцинама, тако да ми ни произвођач није био битан, истакао је Буковица.